26. 11

Aamu alkoi kamppeiden etsimisellä ja pakkaamisella, kunnes oli aika lähteä linjalaan muiden pursiseuralaisten kanssa odottamaan kovalaisen bussia joka veisi meidät katajanokalle ja laivaan.   

 

Laivamatka meni osan porukan kanssa karaoke baarissa jossa edustuksemme oli hyvä sillä useat kävivät joikaamassa julkisesti.

  

Tallinnassa majoituimme Solo Sokos Estoria hotelliin, joka olikin viihtyisä ja vuoteet olivat hyvät.

 

 Solo Sokos Hotel Estoria, Tallinn, Sisäuima-allasSolo Sokos Hotel Estoria, Tallinn

 

 

 

 

 

 

Hetken vedimme henkeä ja siirryimme alakertaan ja menimme tutustumaan KGB-museoon, mielestämme museo ei ollut kaksinen, mutta opas oli sitäkin parempi.

VIRUN KGB-MUSEO

Hissikään ei kulje 23. kerrokseen asti, jossa sijaitsee pieni museo. Täällä palataan hetkessä neuvostoaikaan. KGB-museo esittelee kaksi eri maailmaa, neuvostopropagandan luoman näennäismaailman ja toisen, moniulotteisen reaalimaailman. Museossa on esineistöä ajoilta, jolloin vieraita ja henkilökuntaa vakoiltiin KGB:n väen toimesta Virun ylimmästä kerroksesta käsin. KGB-museo on Tallinnan yksi tämän hetken kiinnostavimmista nähtävyyksistä. Museossa vieraillaan oppaan kanssa, sillä ilman tarinaa museo ei kerro kaikkea. 

 

 

 Museon jälkeen suunnistimme  ravintolaan nauttimaan hyvästä ruuasta ja juomasta. Pettymys oli suuri kun          toiset ei saanu ruokaa lainkaan ja monien piti vaatimalla vaatia tilaamiaan annoksia ja jotkut saivat vääriä annoksia, harmi. Ravintolassa sinänsä kaikilla oli niin mukavaa, jospa oisit saanut olla mukana! Kommodorikin selvästi nautti.

 

    

 


Hyvin nukutun yön jälkeen osa porukasta suunnisti matkanjohtaja Kirsin varmojen otteiden saattamina Teletorniin lounalle. Siitä muodostui mukava tilaisuus, oli rauhallista keskustella ja ruuat olivat kauniita ja hyviä tarjoilun tomiessa hienosti.

 

Paluumatkalla keskusteltiin taksikuskin kanssa rumasta sotamuistomerkistä joka oli hoitamaton koska se oli venäläisten ei "meidän". Kannan ottona esitin ettei mailmassa olisi lainkaan vanhoja muistomerkkejä jos jokainen uusi sukupolvi purkaisi edellisen sukupolven muistomerkit. Taksikuski sanoi sen olevan kesken jäänyt silta länteen:

                                                                                                                                              seiloriole

""""""""""""