59º52,0' P
23º16,4' I

Saari-isäntä Juha Kukkola,  puh 0400-157856

Mellankobben on seuran retkisatamaksi vuokraama saari Lappohjan lähellä. Satamassa on laitureita ja poijuja muutamalle veneelle sekä muita rantautumispaikkoja. Saaressa on sauna, nuotiopaikat ja puusee.

Saarta ovat oikeutetut käyttämään ainoastaan Hyvinkään Pursiseuran jäsenet ja heidän venekuntansa. Saunan käytöstä peritään kertakohtainen 15 €:n käyttömaksu, jolla saa käyttöönsä oman saunan avaimen. 

Toivomme kaikkien tutustuvan saaren sääntöihin Järjestyssäännöt Mellan ja noudattavan niitä.

Satamaan liittyvissä asioissa auttavat Mellankobbenin isännistö tai erityistapauksissa myös saaren omistaja. Kts. yhteystiedot.

Ohjeita

Saaren sijainti on merkitty oheiseen karttaotteeseen (merikarttasarjan sivu 727). Saman sivun suurennoksesta on löydettävissä myös Mellankobbenin nimi. Turvallisimmat reitit saareen on merkattu nuolilla pienempään karttaan.

Mellankobbenilla vierailevien on syytä varoa saaren läheisyydessä olevia vaarallisia kareja. Osa kareista on merkitty karttoihin, ja pahimmat pyritään merkitsemään myös luontoon.

.  

60°20.117’ N
25°40.713’ E

Hyvinkään Pursiseuran kotisatama sijaitsee Porvoon saaristossa suojaisen lahden päässä Kråkön saarella. Kråkön kotisatamassa on talkootyöllä rakennettu kaksikymmentäpaikkainen laituri, grillikota, pöytäryhmä, pieni varasto, ulkohuussi ja lainattavissa oleva soutuvene. Autolla pääsee aivan rantaan, mikäli on lunastanut itselleen portin avaimen. Ylempänä, ennen porttia on toinen parkkipaikka. Satamassa veneet kiinnitetään paaluihin ja veneet ovat turvassa tuulilta. Laituriin mahtuu erikokokoisia veneitä pienistä avoveneistä keskikokoisiin purjeveneisiin. Satamaan saavutaan meritse merikortissa näkyvää väylää pitkin. Porvoon keskusta on maateitse n. 11 km päässä ja meritse Porvoon keskustan satamaan on n. 11 mpk.

Satamaa pidetään yllä talkoovoimin ja talkoot pyritään järjestämään kaksi kertaa vuodessa. Jokainen huolehtii alueen siisteydestä ja vie roskat mennessään.

Lisätiedot sekä vapaiden venepaikkojen tiedustelu:
Satamaisäntä Rainer Lindfors, p. 0400 774 687, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Laituripaikka 2024

140 € / Hypin jäsen
200 € / ei jäsen
Avainmaksu 15 € / avain.

Kråkö venepaikka 23 1

Tervetuloa Kråköön!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ajo-ohje

Kråkön kotisatama sijaitsee Jaalatien päässä, jonne käännytään Kråköntieltä tiiilisen muuntajan kohdalta. Aja Jaalatie loppuun, jolloin saavut Hyvinkään Pursiseuran merkein varustetulle alueelle. Pysäköi autosi siten, ettei se häiritse muiden liikkumista. Kannattaa huomioida, että voimakkailla etelätuulilla vesi saattaa nousta parkkipaikalle saakka.

 

Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen (UUVI)  omistama virkistysalue. Hyvinkään Pursiseura ei enää vastaa alueen ylläpidosta ja toiminnoista ja vuonna 2023 alueen palvelut eivät ole toiminnassa. Vain laiturit, tulipaikat ja käymälät ovat käytössä.

Koordinaatit: Lat. 59°57'  Long. 23°55'

Katso lisätietoja myös virkistysalueyhdistyksen sivuilta: http://www.uudenmaanvirkistysalueyhdistys.fi

Retkeilijän etiketti / Uudenmaanvirkistysalueyhdistys