Katsastus 10.6.2014

Katsastuksen tarkoituksena on ylläpitää ja kehittää veneilyturvallisuutta ohjaamalla ja opastamalla veneilijöitä veneidensä hoitoa, varustamista ja varusteiden käyttötaitoa koskevissa asioissa sekä turvallisuus myönteisten asenteiden omaksumisessa.

Katsastusmenettely

Katsastus jaetaan peruskatsastukseen ja vuosikatsastukseen. Katsastus tehdään purjehduskauden alussa kesäkuun loppuun mennessä.

Katsastettu vene merkitään vuosittain seuran venerekisteriin, jolloin vene saa oikeuden käyttää seuransa lippua.

Katsastuksen suorittavat seuran siihen valtuuttamat, katsastajakurssin käyneet katsastajat, joilla on liittojen myöntämä katsastajalupa. Vene voidaan katsastuttaa myös vieraan seuran katsastajalla.

Peruskatsastus tehdään joka viides vuosi, sekä silloin, kun vene on vaihtanut omistajaa tai rekisteröintiseuraa, tai jos vene on vaurioitunut. Peruskatsastus tehdään kaksiosaisena: ensimmäinen osa maissa (runkokatsastus) ja toinen osa vesillä purjehdusvalmiina.

Vuosikatsastus

Vuosikatsastus tehdään joka vuosi veneen ollessa purjehdusvalmiina. Tällöin tarkastetaan turvallisuuteen vaikuttavat varusteet ja laitteet.

Katsastuspöytäkirja ja venetodistus

Peruskatsastuksesta laaditaan katsastuspöytäkirja, jonka toinen kappale jää veneen omistajalle ja toinen seuralle, jonka rekisteriin vene merkitään. Vuosikatsastuksesta tehdään merkintä pöytäkirjaan sekä venetodistukseen. Jos katsastuksen on tehnyt vieraan seuran katsastaja, on veneenomistajan ilmoitettava katsastuksesta luotettavalla tavalla kotiseuralleen veneen merkitsemiseksi rekisteriin.

Venetodistus on asetuksessa mainittu todistus oikeudesta käyttää seuran lippua. Todistus on pidettävä mukana veneessä. Voimassaolo päättyy välittömästi veneen omistajan vaihtuessa tai omistajan vaihtaessa seuraa.

Katsastuta veneesi vuosittain. Kasvata omaa asennettasi veneilyturvallisuuteen. Varaa ajoissa riittävästi aikaa katsastustapahtumaan.

Seuran katsastusmiehet auttavat katsastukseen liittyvissä asioissa, sekä suorittavat itse katsastuksia. Kaikki Hypin katsastajat tavoitat sähköpostiosoitteella Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

HYP:N KATSASTUSMIESTEN YHTEYSTIEDOT (vain rekisteröityneille käyttäjille)

 

Lisää tietoa katsastuksesta:

SPV:n katsastusinfo