Gölisnäs 20.08.2016

Perinteiset rapujuhlat keräsivät väkeä yli valtakunnan rajojen, vieraaksi saapui Hollantilainen perinnealus.

 

             

               Omaa väkeäkin oli n. 25 henkeä, hauskaa sekä rapuja riitti?

 

.                   

 Rapujuhliin valmistautuminen alkoi jo torstaina kun lähi Tarmosta pakasteravut noudettiin muiden lisukkeiden kera. Göliksen tie oli kyllä melko pomppuinen joten ajelin hiljalleen etteivät ravut pillastu ja aiheuta sitten sunnuntaiaamuna päänkivistystä syöjille. Sulattelu alkoi hetimiten jotta punaiset saksiniekat saataisiin esiin jääkuoresta. Juhlapäivä koitti aurinkoisena ja kauniina, saunottiin sekä valmistauduttiin iltaa varten. Juhlakansa saapui, kommodori pienen puheen piti ja sitten alkoi rapujen murskajaiset.
Eräs hauska syöjä kysyi? mitä näille ravuille nytten pitää tehdä kun hän oli ne silpunnut isoksi kasaksi lautaselle eikä vielä yhtään ole suuhunsa saanut.
Näitä keskusteluja käytiin eri pöydissä ja eräät ihmettelivät sitä ravun kohtaloa kun kiinassapyydystetty ja pakastettu kuljetetaan tänne pohjolaan sulatettavaksi sekä suurin osa rapua päätyy roskiin. Loppuivat onneksi ihmettelyt sekä ravut joten oli oman orkesterimme vuoro Oskun johdolla loihtia semmoisia säveliä että kaikkien tanssijalka joutui toimeen.
Ilta kääntyi aamuun sopuisissa merkeissä ja nukkumatti korjasi omansa.
 
Terv. Raikku
 
 Teksti ja kuvat = Raikku
 
=================